home

website 130x151
Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO)


In de jaren zeventig, lang voor het begrip consumentgericht bouwen bekend werd, begon ik bij Van Klooster met de zogenaamde afbouwwoningen, woningen die de kopers naar eigen inzicht kunnen afbouwen. De laatste jaren is het concept gewijzigd en sterk verbeterd.
Of het gaat om één woning of 80 iedereen wordt gezien als opdrachtgever.

De woonconsument heeft steeds meer behoefte aan een 'woningen op maat'.
 

Betaalbare woning met een uitstekende kwaliteit.
Mede door de zelfwerkzaamheid en het uitschakelen van de ontwikkelaar zijn de stichtingskosten aanzienlijk lager. Het principe is, dat de koper individueel de grond van de gemeente verkrijgt, net zoals bij een vrije kavel.

Inspraak is er vanaf het begin. Aan de hand van het stedenbouwkundig plan worden één of meer woning-types ontworpen. Ook in de gevels kan men variëren. Uiteraard zijn de kosten voor meer variatie hoger dan woningen met gelijke gevels. De indeling wordt met elke koper apart vastgelegd en getoetst aan de voorschriften.

Samen bouwen geeft schaalgrootte, hierdoor worden de overhead kosten gedrukt.

Ook tijdens de bouw is er een intensive samenwerking door een bouwcommissie die door de kopers wordt gekozen. Samen met de opzichter controleren zij de werkzaamheden.

 

De BIS-woning wordt wind- en waterdicht opgeleverd. De installaties (water afgedopt) zijn aangelegd. De centrale verwarmingsinstallatie is bedrijfsklaar, zodat bij oplevering in de winter de woning warm is. Voor het schoon maken is er warm water. De dekvloeren en de scheidingswanden zijn aangebracht.

Door zelf de keuken, badkamer, toilet en wandafwerking zelf te kopen en aan te brengen, bespaar je veel en is er een optimale keuze uit je favoriete stijl, zonder dat je vast zit aan de leverancier van de aannemer

Voor de afbouw, door de koper is gemiddeld 2 maanden nodig is. (Klussen in de avond en weekend).